post image

UZUN TÜYLÜ KÖPEĞİNİZİN BAKIMI İÇİN 3 İPUCU

UZUN TÜYLÜ KÖPEĞİNİZİN BAKIMI İÇİN 3 İPUCU

En dikkat çekici uzun saçlı köpek ırklarından bazıları şunlardır; Collies, Afghans, Bernese Mountain Dogs, Shih Tzu, English Settlers. Bu ırklara bakmak kesinlikle güzeldir fakat uzun bir bakım rutinini beraberinde getirir. Temiz, bakımlı tüylere sahip olmak evcil hayvanınızın sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olur. Bunu akılda tutarak, bilmeniz gereken uzun saçlı köpeğinize bakmakla ilgili üç ipucu;

Bir; günlük fırçalama, iyi bir bakım rutininin anahtarıdır.

Evcil hayvanınızın tüylerini her gün fırçalamak, tüylerinin karışmamasını sağlamanın en iyi yoludur, bu da kontrol edilmezse keçeleşmeye neden olur. Keçeleşmiş bir katın çözülmesi bir kabustur. Bu yüzden günlük fırçalama çok önemlidir! Bu önleyici bakım görevi gelecekteki tüm bakımları kolaylaştırır, bu yüzden ihmal edilmemelidir. Fırçalama, köpeğinizin uzun tüylerini iyi durumda tutmanın yanı sıra, cildi ve tüylerin büyümesini uyarır ve köpeğiniz, cildine uygulanan fırçanın verdiği ilgi ve histen keyif alacaktır. Uzun tüylü köpeğinizi fırçalamak için en iyi araç uzun dişli bir taraktır. Bu, tüm kürkü ve deriyi geçmenize yardımcı olur.

İki; evcil hayvanınızı traş ettirmek kürkündeki keçeleşmeyi önler.

Çok uzun süre gözetimsiz bırakılırsa, uzun tüylü bir cinsin keçeleşmiş kürk alması kolaydır, bu da zamanla katlanarak daha da kötüleşecek ve başa çıkması zorlaşacaktır. Uzun tüylü bir köpek, ayaklarının etrafındaki tüyler çok uzunsa yürüme ve koşma konusunda sorun yaşayabilir. Traş, daha büyük sorunlar haline gelmeden önce, fırçalama ve tarama ile kontrol edemediğiniz herhangi bir keçeleşme sorunuyla başa çıkmanın en iyi yoludur.

Üç: köpeğinizin düzenli olarak yıkanması

            İşte uzun tüylü bir köpek ırkının yıkanması hakkında bilmeniz gerekenler:

Sadece köpekler için formüle edilmiş şampuan ve ılık su kullanın. Köpeğinizin vücudunun üstünden başlayın ve şampuanı hafifçe masaj yaparak tüylerinden aşağıya doğru ilerleyin. Parmaklarınızı kullanarak, karışıklığı ve tüylere yapışmış herhangi bir şey varsa nazikçe çıkarın. Duruladıktan sonra fazla suyu emmek için köpeğinizin etrafına büyük, yumuşak bir havlu ile sarın.

Uzun tüylü bir köpeğe bakmak kolay değildir, ancak günlük fırçalama ve tarama gibi uygulamaların yanı sıra düzenli banyo ve traş gibi basit uygulamalarla tüylerini temiz, parlak ve sağlıklı tutmak çok önemlidir.